در پی شیوع ویروس منحوس کرونا در چین و نقاط مختلف جهان،کشور ایران نیز پس از مدت ها مراقبت های نه چندان ویژه با ویروس کرونا درگیر شد.
با شیوع و افزایش مبتلایان به این بیماری تقاضا برای مواد ضد عفونی کننده و ماسک ها در سراسر کشور افزایش یافت؛ به طوری که بازار مواد شوینده،بهداشتی، ضد عفونیکننده و ماسک، نخستین بازاری است که با همهگیر شدن کرونا و ترس از ابتلا به این بیماری و با هجوم مردم برای خرید این کالاها با تلاطم رو به رو شده است.
صنعت پتروشیمی این روزها به عنوان یکی از فعالان اصلی تولید تجهیزات مقابله با ویروس کرونا شناخته می شود. انواع مواد اولیه این صنعت در تولید تیوپ ها، مواد ضد عفونی کننده و تجهیزات پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.
با افزایش بیماری کرونا در کشور استفاده از محصولات از قبیل پلاستیکها، لاستیکها، الیاف مصنوعی و چسب در سراسر کشور رشد چشمگیری داشته است و خوشبختانه با تدابیر انجام شده، این مواد در دسترس تولید کنندگان تجهیزات مختلف پزشکی قرار می گیرد.
تولید گان و البسه بیمارستانی یکبار مصرف در ایران به دلیل وجود کافی مواد اولیه پتروشیمی، منجر به این شده است که قیمت لباس یکبار مصرف نسبت به سایر کشورها بسیار پایین باشد و پایین بودن قیمت این کالا در ایران باعث شده که تولیدکنندگان این حوزه، محصولات با کیفیتی را روانه بازار کنند. اما همین امر راهی برای سو استفاده سود جویان و محتکران را به وجود آورده است.
خوشبختانه بیماری کرونا هیچ تاثیری بر مواد پتروشیمی نداشته است و طبق برنامه اعمال شده، با توجه به نیاز داخل آمار بخش تولید هم افزایش پیداکرده است.
در حال حاضر درخواست و مصرف مواد اولیه پتروشیمی در سراسر کشور بسیار بالا است و متاسفانه ورود برخی از دلالان در این زمینه باعث افزایش قیمت و کمبود قوطی های محلول ضدعفونی کننده شده است.
شرکت پتروشیمی امیرکبیر با انجام اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با این بیماری علاوه بر محیط کار پرسنل پتروشیمی، در همیاری با مدیریت شهری در کنترل این بحران، با ضدعفونی معابر و مبادی ورودی بندرماهشهر و بندرامام و همچنین مناطق حاشیه ای شهرستان از جمله شهرک مدنی و شهرک طالقانی بسیار ویژه عمل کرده است.
با شیوع جهانی ویروس کرونا علاوه بر جان انسانها بازارهای جهانی هم به شدت تحتتاثیر این ویروس قرار گرفته اند. کاهش ۱۵درصدی ارزش نفت و افزایش قیمت جهانی طلا و افت شدید بازارهای سهام از جمله سهام مربوط به پتروشیمی فقط قسمتی از این اثرات بوده است.
با کاهش قیمت جهانی نفت، نمادهای پتروشیمی تحت تاثیر قرار گرفتند و قیمت آنها کاهش چشمگیری یافت. به علاوه قیمت برخی از فلزهای پایه که تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا کاهش یافته بودند باعث شد تا شرکت های فلزی در بورس تهران از رشد ۲۰ درصدی شاخص جا بمانند.